Het is heerlijk in de zon achter de meidoornheg. De heg is nu dicht en hoog genoeg om de wind tegen te houden. In de verte zie ik de uitlopende bomen bij de begraafplaats, essen, een berk en de hoge Metasequioa.

Het hekwerk in mijn tuin is kaal, en de oude schutting erachter ook. Het is niet gelukt met de groenblijvende braam en de klimopjes zijn nog te klein. Dus het duurt nog een paar jaar voor dat het echt bevredigend groen is daar. Maar op het klimrek ervoor staat een Ampelopsis die roestbruine knoppen heeft, en die groeit als een gek. Eronder staat Rosa ‘Blush Noisette’ te stralen met heel gezond lichtgroen blad. Voor mijn part groeit ze het hele hekwerk dicht, mijn zegen heeft ze want haar bloemen zijn schitterend: heel lichtroze met donkerroze knoppen.

Vandaag is de Clerodendron uit de knop gekomen, en die heeft paarsbruin blad. Een mooie kleur. Ik vind de heel lichte stengels niet zo mooi, net als die van Vitex zijn ze nogal opvallend in een ontluikende voorjaarstuin. Ik heb nog geen goede oplossing gevonden om ze te camoufleren. Misschien hoge muurbloemen. En bij de Clerodendron is het niet storend omdat ik het effect versterkt heb met de bollen kamperfoelie.