Zon en heerlijk zacht weer met een licht windje: mijn lievelingsweer. Precies goed.

De Clerodendron gaat bloeien. Ik hoop dat ie dit jaar niet zo veel knoppen laat vallen, want ik moet de prachtige bessen nog tekenen in september. Ik heb er zelfs speciaal een bladzijde voor ingeruimd in mijn nieuwste boek, voor de Clerodendron en de Ampelopsis, mijn twee favoriete struiken.

Ik zit buiten, met een stoel onder de struik. De kleurpotloden die ik nodig heb, uitgezocht en in mijn hand. Tekenend met een 0.05 fijnschrijver. Langzaam, goed kijkend en zo nauwkeurig mogelijk. Af en toe waait er een windvlaagje door de struik en dan moet ik even wachten. Of ik word afgeleid door de kolibrievlinder die in volle vaart langskomt. Of een gehakkelde aurelia die stil op een blad van de Callicarpa zit. Of de Fuchsia die in volle glorie bloeit. Allemaal zo mooi.