Inmiddels zijn we weer thuis van een weekje Schiermonnikoog.

Ik ging er speciaal heen om bloemen te tekenen. Ik had mezelf drie grote projecten opgedragen: een lange berm, een serie met verschillende viooltjes en een blauw-rose serie. Karton gekocht bij Flokstra, zorgvuldig ingepakt en in een groene map met speciaal bedacht hengsel om te kunnen dragen. Het is toch een heel gedoe met het openbaar vervoer. De volgende keer moet ik zorgen voor een keycord om mijn nek om de ov-kaart in te hangen, want met twee handen vol is dat een behoorlijk gedoe, zeker als de buschauffeur meteen begint te rijden. Sta je daar te klungelen met al die bagage.

Ik had mijn wekelijkse columnboekje vergeten, maar wat ik had willen doen is dit: wat zal er deze week gaan bloeien in mijn tuin en kan ik dat dat uit mijn hoofd tekenen? Dat is een hele uitdaging, en ik merkte dat ik de bovenste krullen van de akelei de verkeerde kant op had getekend. Bij het vingerhoedskruid is ook iets fout, maar de anjers zijn prima.

O ja, en er bloeide geen enkele bijzondere plant op Schier. Ja, fluitekruid, heel veel fluitekruid. Dus ik heb een fout gemaakt of de natuur is door de droogte een paar weken later. In ieder geval moet ik een keer terug als het juli is. Intussen heb ik wel een heel schetsboekje vol getekend met beessies, landschapjes en mensen. Ook leuk.