De tuin is prachtig, vooral met een zonnetje. Er bloeit heel veel en overal zoemen bijen. Er zijn zweefvliegen en veel meer kleine vosvlinders dan vorig jaar. Ik zag gisteren zelfs al de eerste libelle.

Echt opvallend zijn de oosterse papavers. Vorige winter heb ik een pol uit de grond gehaald en gesplitst, precies zoals Monty Don doet in ‘Gardeners’ World’. En nu heb ik dus twee planten met een behoorlijk aantal knoppen. Het zijn prachtige bloemen, maar als plant een beetje een probleem: de stengels gaan altijd krom en hangen de verkeerde kant uit. Ik heb ze nu zo gezet dat ze gesteund worden door de Phlomis, een stevige en brave plant die hoog genoeg wordt om de stengels van de papaver op te vangen.

Er bloeien nu vier knalrode bloemen met donkerzwarte harten. Wat een feest, die bloemen. Ik had er eentje geschilderd met aquarel maar dat is natuurlijk veel te flets. Kleurpotlood moeten we hebben, en een flinke stevige knuist. Ik heb ze staand geschetst met de gekozen kleurpotloden in mijn hand. Die rechtsonder vind ik heel goed gelukt: kleurrijk, schilderachtig en stralend. Voor de Engelse Queen die vandaag haar 70 jarig jubileum viert.