Het is 4 graden, maar de zon schijnt en dat maakt een heel verschil. Ik heb de neiging om ergens te gaan zitten, maar het is overal nat, dus dat gaat niet. Ik sta buiten de kerktuin en teken de zijkant van de kerk met het pad dat de tuin inloopt. Nog even en dit pad is niet meer te zien.

Nog een keer valt mijn aandacht op de prachtige stammen, nu met de spelende zon erop. Ik teken ze met een 9B potlood, zodat ik mooie contrasten kan maken. Ik heb een nieuw ingericht schoudertasje, waarin alle materialen die ik nodig zou kunnen hebben. Ik heb ze aan de buitenkant van het tasje bevestigd zodat ik ze heel snel kan pakken. Elke seconde telt bij het schetsen.
Ik hoef maar even na te denken en ik heb het goede materiaal. Er zit een penseelpen in, een houtskoolpotlood, een gewoon potlood, een aquarelpotlood, een vulpen, een zwarte balpen, een fineliner 0.05, en nog wat stiftjes.

Eigenlijk zit er nauwelijks kleur in deze tekening, maar de sfeer is goed. Tien minuten, meer is het niet.