Het is guur en nat, 2 graden en zwaar bewolkt. Zo’n dag dat je binnen wilt blijven. Dus ik loop een beetje gebogen met mijn handen in handschoenen te huiveren door de kerktuin. Ik zal misschien toch iets moeten plukken en meenemen, al wil ik dat niet. Dat kan altijd nog en bovendien heeft het niets met schetsen te maken. Zitten is er niet bij vandaag, dus dat wordt iets snels. Ik kijk naar iets snels. Er zal toch wel iets snels en toch leuks zijn?

En dan valt de bodem me op. Mijn zoektocht naar een snel plaatje stopt meteen, gelukkig maar. Allerlei prachtige kleuren groen van verschillende planten die al volop aan de groei zijn. Straks worden sommige pollen zo hoog dat het een compleet ander beeld is. De lichtgroene voorjaars-zonnebloem is nu onderdeel van een harmonisch tapijt, maar het worden planten van een meter hoog. Dit is dus wel een uniek plaatje. Ook het daslook heeft lieve kleine blaadjes en de aronskelk heeft nog niet alles om zich heen bedolven. Kortom, dit gaat het worden.

Snel plaatje? Voor mij wel, het kostte me 5 minuten. Gauw naar binnen.