Droog en redelijk weer, dus ik ga even zitten op de hoek van de Kerkstraat en de Torenweg (goeie namen trouwens).

Ik besluit links te beginnen en te kijken waar ik uitkom. Mierenwandelen dus voor de kenners. Begin ik dan voor de vuilnisbakken of erna? Ervóór, want het is woensdag en dat hoort er dus bij. En wat er ook zeker bij hoort is de vuilnisbak, die iedereen gebruikt om het veel te hoge afstapje uit de kerktuin te maken. Dat niemand daar ooit een trapje heeft gemaakt is een raadsel.
Leuk om zo te krabbelen in tien minuten. Vervolgens ben ik een half uur bezig met aquarel, want dan wordt het pas echt iets. Ik was vergeten te kijken waar de zon vandaan kwam, maar die komt in de ochtend heel vaak vanuit het oosten, dus ik heb de lichtval uit mijn hoofd gedaan.

Op de planten aan de zuidkant vond ik een uilenveer. Een jonge kauw die in de Taxus er vlak naast zat zei: AU! En een vlag op de toren zei: ‘houd moed, heb lief’. Doe ik.