Het regent. En het blijft voorlopig regenen. Niet heel hard, maar wel gestaag.

Dus ik doe een heel snel rondje met een bakje en een snoeischaar door de kerktuin. En als allereerste vind ik een mini-kastanjes op de grond: schattige groene bolstertjes in Madurodam- formaat. Dat hoort bij de juni-val. Juni-val is een term uit de fruitteelt, maar ook een natuurlijk proces van het afstoten van kleine vruchten. Want te veel vruchten levert te veel kleintjes op die misschien niet rijp worden. Dus maar even een beetje wat laten vallen. Vraag een willekeurige druiventeler hoe dat werkt: hij speelt junival met zijn handen, ‘krenten’. Maar een bloementeler doet het ook en noemt het ‘pluizen’.

Maar daarna moet ik opschieten, want ik heb zoals altijd weer eens geen jas aan.
Alle rozen bloeien en alle tuin-Geraniums. En daar ben ik vervolgens tot drie uur mee bezig.