ZON! En heerlijk warm. Wat een rust krijg je dan over je.

Dus mijn gele stoeltje mee en een plekje zoeken in de kerktuin. Niet voor mezelf maar voor datgene wat ik wil tekenen. Want ik viel op het huis aan de Hoofdstraat. Dat is nu nog te doen omdat de struiken nog niet groen zijn. De zon scheen heel mooi op de zijkant van het huis. Je zou juist denken dat de zon kleuren lichter maakt, en dat is ook zo, maar met aquarelverf moet je juist meer pigment gebruiken om effect te krijgen. Kijk maar naar de kleur napels geel die in de ornamenten zit. Dit heb ik trouwens pas thuis gedaan. Ik vind het nog steeds lastig om ter plekke aquarel te gebruiken.

Links heb ik geprobeerd een stuk van de kastanje te tekenen in potlood. Ten eerste is het heel erg lastig om het juiste stuk steeds te vinden, met andere woorden: de concentratie op het plekje wat je aan het tekenen bent. Aan tafel dek ik de rest van de plant af met een papiertje als het te ingewikkeld wordt (bijvoorbeeld met een varen) , maar dat is in dit geval wat lastig…….

Verder heb ik het aangevuld met kleine dingetjes uit mijn directe omgeving. Dat is het principe van Nature Journaling, maar daarvoor moet je wel op de grond kunnen zitten. En thuis heb ik de bladzijde helemaal afgemaakt, waar ik ook nog een uur mee bezig ben geweest. Ik krijg weer helemaal zin om les te geven!!