Feest!

Het smalle paadje in de kerktuin is helemaal dichtgegroeid, dus ik mag het weer plattrappen. Zielig, maar toegestaan. Terwijl ik dat doe zie ik mijn voeten verdwijnen onder de frisgroene daslookbladeren en stijgt een sterke uiengeur op. Ik houd niet van die geur, maar het hoort er wel echt bij. Dus links heb ik mijn voeten getekend en die geur. Maar al gauw hurkte ik bij de eerste plant die bloeide en ben alles gaan tekenen. Zonder plukken, en dat voel je aan je knieën. Ik had mijn gele stoeltje meegenomen, maar je kunt niet overal zomaar tussen gaan zitten.

Ik ben in mijn enthousiasme vergeten na te denken over een compositie. Dan krijg je dus een bladzijde met allemaal gekrioel. Dat wordt een chaos, waardoor niets meer aandacht krijgt.
Oplossing1: Elke plant een kader geven en de omgeving kleuren. Oplossing 2: de achtergrond inkleuren en een kader om de bladzijde heen. Oplossing 3: de volgende keer nadenken.

Wat beter is: af en toe iets sterk vergroten, zodat het perspectief verandert. Volgende keer.