Ik kwam om de hoek bij de kerktuin en stond meteen aan de grond genageld, wat een schoonheid. De zon scheen van achteren tegen de bruine beuk en de kastanje. Wie geen bruine beuk in de buurt weet te staan, moet er beslist naar op zoek, want in deze tijd van het jaar zijn ze prachtig, met allerlei kleuren rood, paarsig, rozerood, fantastisch. De bruine beuk staat voor rijkdom, en heel veel herenboeren hier op het Hogeland wilden dat laten zien. Er staat hier bij iedere grote boerderij zo’n prachtboom.

Ik heb een paar lijnen gezet en ben toen meteen weer naar het atelier gegaan om mijn indrukken vast te leggen zonder al te veel details. Zelfs een foto helpt dan niet.

Het experiment was om dat met schuine kleurlijntjes te doen, een beetje à la van Gogh. De buurman zei dat deze tekening duizenden euro’s waard wordt als ik dood ben. Uiteraard. Dus ik zou hem maar printen als ik jullie was.