Fraai weer, zon met tussendoor harde buien en veel wind, dus het is afwisselend. Een mooi dagje voor een wolkenstudie. Maar eerst de kerktuin. Van de wind af, dus aan de Hoofdstraatkant.

Jemig, hoe leg je dat vast? Alles bloeit, alles is groen, maar allemaal anders en het staat helemaal vol. Vandaag maar eens heel behoedzaam. Ik ben begonnen met de groeven in de stam van de vleugelnoot, die zagen er grillig uit in het zonlicht.
Met een heel dun pennetje voorzichtig alle vormen aftasten, en proberen de structuren te pakken. Voorjaarszonnebloemen, een heel veld vol: dat is een verticale arcering met gele bolletjes erop. Omgewaaide aronskelkbladeren. Een stuk met donkere ooievaarsbekken. Scilla’s. Vergeet-mij-nietjes. Salomonszegel. En dan heb ik het nog niet eens over de bomen. En alles staand, want vanuit mijn gele stoeltje zit ik op de grond niets te zien.

En dan, in het atelier: ik heb het eens tekenend met het penseel gedaan. En tenslotte heb ik dan toch weer behoefe aan een zwart lijntje. Maar het geheel ziet er uit zals ik het ervaarde: zonnig en bloeiend. Iedere stemming vereist een andere aanpak.