Rust. Stilte. Maar dat is hier niet anders dan normaal. In de rest van het land werken mensen zich uit de naad om anderen te redden van de dood. Het corona-virus houdt de hele wereld in zijn greep.

Ik voel me schuldig hier in het zonnetje met de poes op aaiafstand. En mijn tekenspullen op de grond. Het is zulk prachtig weer dat ik mijn gele stoeltje heb meegenomen om rustig te tekenen in plaats van een snelle koude schets. En de poes ging mee, de schat. In Amersfoort gingen we altijd samen naar een gemaaid grasveldje tussen de crocussen, en hier zitten we op een wild grasje tussen de stinzenplanten, bijna hetzelfde dus. Ik zou alleen willen dat ik deze rust kon delen. Dat er meer mensen konden genieten van de sfeer en de inspiratie. Dat is nu even niet zo handig omdat we afstand van elkaar moeten houden. Dus doe ik het maar digitaal.

Ik zou iedereen die menselijk contact mist, willen adviseren: leg contact met de natuur. Het is een stille, bloeiende kracht die doorgaat, virus of geen virus. Elk jaar weer komen de knoppen aan de bomen. Elk jaar weer bloeien de hyacintjes. Geniet van de kracht, de rust en de levenslust van de natuur. Ik leef er al mijn hele leven van.