Ik ben met m’n gele stoeltje rustig onder de grote kastanje gaan zitten. Eerst heb ik nog even gewacht op de beloofde zon, maar die gaat niet komen vandaag. Het is half mistig, half dun bewolkt, maar niet te koud. Ik zit hier prima, vooral omdat mij koffie is beloofd als ik klaar ben.

Soms ga ik uit van wat ik zie en kies dan het materiaal, maar vandaag heb ik eerst het materiaal gekozen. Ik werk met een zwart aquasketch potlood, om precies te zijn ‘Karisma Graphic Aquarelle soft’. Het is een klein oudje, ik weet niet of ze nog te koop zijn. Het heeft een grijze gloed, maar ook een heel zwart lijntje als je het potlood scherp slijpt. En wateroplosbaar. Wow.

Het werkt geweldig met dat mooie zachte grijs, ik kan het voor de vervuilde kerkmuur een beetje vlekken voor de goede sfeer. En de takken met het scherpe lijntje. En een toon voor de kastanjebladeren op de grond. Heerlijk.