Op zondag zijn we verhuisd naar Warffum. Op maandag zijn we teruggereden naar Amersfoort om het huis schoon te maken. Daarna weer naar Warffum voor onze eerste nacht daar. Een ruim huis – vol verhuisdozen – met een grote, lege tuin.

Omdat ik graag zo snel mogelijk een tuin wilde aanleggen, had ik bij mijn lievelingskwekers in Amersfoort een hele vracht struiken gekocht. Die had ik eerder alvast meegenomen naar Warffum. Dus dinsdag heb ik een hele strook beplant met wintergroene struiken, zodat het geheel er al aardig begroeid uit zag. Zelfs na al het werk van de verhuizing had ik energie voor tien om te spitten en te slepen. Dat verbaasde me niets, want hier had ik jaren naar verlangd. ‘Ik ken niemand bij wie de tuin eerder klaar is dan het huis’, zei mijn dochter.

Tussendoor zijn we even naar het wad gereden. Daar, zittend op de dijk, hadden we een adembenemend uitzicht op kwelders in allerlei mooie pastelkleurtjes. Natuurlijk had ik helemaal niets bij me: geen papier, maar ook geen balpen. Terwijl we daar zaten, realiseerden we ons hoe stil het hier is. We keken elkaar gelukkig aan. Toen begon er in de verte een kabbelend geluid en opeens vlogen er duizenden ganzen op. Ze vlogen met een enorm kabaal recht over ons heen naar een meertje achter de dijk. Daarna was het weer stil. Het was een heel indrukwekkend gezicht en geluid. We beschouwden het als een heel warm welkom.