Gelukkig moest ik weer eens naar het ziekenhuis in Amersfoort. Niet zelf, maar als chauffeur. Dat doe ik graag, vooral uit eigenbelang, want dan kan ik de bamboe’s tekenen. Ik heb ze zien planten op 6 maart 2014 door de firma Bruinsma uit Aalsmeer. Dat hele proces heb ik geschetst in een kleiner dagboekje. Ze kwamen met enorme zakken aarde en hydromateriaal en zijn de hele dag bezig geweest. De reacties van de mensen om me heen waren vooral mooi: ‘ik vind het wel Veel’, zei iemand.

Het zou nog veel meer worden. Het is nu een tropisch bos dat tot de nok van de hoge wachtruimte reikt, met heel lange zwiepende nieuwe scheuten. De stammen zijn nu zo’n 15 centimeter breed en mooi donkergroen. De bladeren iets lichter maar enorm groot, gemiddeld 35 centimeter lang. Ik vind het waanzinnig. Het ziet er tropisch uit, en het geeft mij een blij gevoel.

Die Turkse mevrouw die zit te wachten op iets spannends vindt dat waarschijnlijk niet. Zielig, en dan heb ik haar ook nog zo beroerd getekend.