Gisteren had ik eenvoudig geen puf om met mijn schetsdagboek op pad te gaan. En eigenlijk geen tijd. Daarom neem ik vandaag een bladzijde uit mijn nieuwe project: het ‘Kleurboek’. Schrik niet, ik ben geen kleurboeken voor volwassenen aan het ontwerpen, maar de titels in de winkels hebben me wel geïnspireerd tot een boek over kleur.

Ik heb in de winter een overzicht gemaakt van alle kleuren die bloemen kunnen hebben. Om dat te bereiken heb ik eerst stapels bloemenfoto’s geknipt uit oude tijdschriften. Vervolgens op kleur gelegd en per kleur op één bladzijde geplakt. Op zich is die verzameling al een lust voor het oog.

Toen heb ik in een leeg tekenboek een indeling gemaakt van alle voorkomende bloemenkleuren: één kleur per bladzijde. Als ik nu een inspirerende bloem tegenkom teken ik die meteen op de goede bladzijde.

Tja, en dan blijkt dat die foto’s niet helemaal betrouwbaar waren, dat blauw in werkelijkheid paars is, en geel roder dan je denkt. En dat de zomer zo nat is dat er vrijwel alleen hortensia’s bloeien.

Dus ik zal nog een jaar nodig hebben. Wat helemaal niet erg is, want ik moet er niet aan denken dat dit project helemaal af is.