Ik werk al een aantal dagen aan mijn nieuwe projecten. Dat zijn er meteen drie tegelijk natuurlijk: ten eerste portretten van interessante planten, met ontwerpen en kalligrafie erbij, ten tweede combinaties van twee wilde planten op een groot vel, en ten derde een heel groot werk met alle bloemen uit mijn eigen tuin die ik op dit moment zie bloeien. Geen schetsboekjes. Ik heb sterke behoefte aan nieuw, ingelijst werk, en vooral veel planten.

Dus zit ik de hele dag aan mijn tekentafel. Af en toe een kop koffie, even een boodschap doen, even in de tuin zitten en dan weer verder. Heerlijk.

Hoewel… Na zo’n hele dag intensief en heel gedisciplineerd werken zit ik even uitgebreid naar het resultaat te kijken. Even genieten van wat ik gemaakt heb, en beoordelen of het wel genieten is. En dan ontdek ik een fout. Ah, nee! Heb ik een schrijffout gemaakt in de Latijnse naam. Terwijl ik de hele naam gespeld en al voor me had liggen. Speciaal omdat ik weet hoe snel je een fout maakt met kalligraferen. Ik weet het wel: het ging zo lekker dat het vanzelf uit mijn penseel vloeide….. en dan controleer je niet. Nou ja, ik maak wel een nieuwe.