De allerlaatste van dit jaar. Ik zit binnen en geniet van mijn groene planten. Buiten regent het al de hele dag, hoewel ze gezegd hadden dat dat alleen ’s morgens zou zijn. Nou ja, Groningen is altijd al dwars geweest.

Maar mijn schattige kleine knotwilgje ziet er stralend uit. De verse uitlopers van de takken zijn mooi rood. En dat is heel toevallig hetzelfde rood als van de muren in de tuinkamer. Kennelijk houd ik van die kleur; ik weet het wel zeker. Vroeger had ik alleen felrood in mijn werk, maar nu krijg ik alle diepe kleuren  rood om me heen. Ik ben er gek op.

De tuinkamer is een fijne plek, maar mijn winkel ook, en mijn werktafel ook. Het hele atelier is een fijne plek, ik ben er hartstikke blij mee.

Nou, volgende week gewoon verder alsof er niets gebeurd is. Een nieuw jaar, een nieuw boekje (alleen moet ik dat nog zien te vinden).