De eerste bladzijde. Ik had het voornemen om iedere week vanaf hetzelfde punt te tekenen, maar daar ben ik nu al weer van afgestapt. Het is veel leuker om een beetje wisselen.

Het is kouder dan ik dacht. Misschien komt het omdat ik de hele dag in de tuin heb gewerkt en nu te koud ben geworden. In ieder geval hield ik het niet lang uit. Dus heb ik de kleuren helemaal uit mijn hoofd gedaan. De meidoornheg is helemaal niet zo paars. Hij is vooral erg bruin en grijs en viezig door alle natte bladeren die er in zijn blijven hangen. De laurierheg is niet zo groen, maar veel donkerder saaigroen. De Clerodendron is niet geel maar vaalgrijs.

En zo kun je de waarheid naar je hand zetten. Vroeger was dat alleen voorbehouden aan kunstenaars en schrijvers. Nu doet iedereen het, zodat je niet meer weet wat waar is en wat niet. Helaas.