Het is prachtig weer: donkere indigo luchten met sneeuw en hagelbuien en af en toe een scherp zonnetje. Geweldig. Prachtig, maar koud.

Vanmorgen lag er sneeuw op de dakpannen en in het gras. Het is dus zover: nachtvorst. Dus is heb alle nog bloeiende Cobaea-bloemen afgeknipt en op een vaasje gezet om te schetsen.

Maar het kan mijn aandacht niet vasthouden, want ik ben met iets anders bezig. Ik ben begonnen in een boek dat een ‘middeleeuws’ manuscript moet worden. Zo’n vol boek met allemaal interessante details, teksten en ranken. Het boek moet gaan over klimplanten en de eerste die ik ontworpen heb is de Cobaea. Dat is een heel proces: eerst alle details natekenen, dan abstraheren en vervolgens in een vierkant op de millimeter herhalen in kolommen en vakken. Heel fijn om te doen, en voor mij heel ongewoon, want ik ben meer van de snelle. Vandaar deze snelle bloemen in mijn blog.