Dinsdag begonnen aan mijn project in de tuinen van Ewsum. Ik wilde heel graag een grote tekening maken die de sfeer van de tuinen weergeeft. Ik heb toestemming om bloemen te plukken en een plek om te werken in de theeschenkerij. Heerlijk. Buiten heerst op dit moment een tropisch klimaat, binnen valt het mee, en zit ik hard te werken.

De eerste bloem was een Phlox paniculata. Moeilijk, maar lekker vertakt, zodat ik er van alles achter kon plakken. De bedoeling is dat ik eerst een strook maak van grote bloemen met felle kleuren, dan een strook erachter met langere bloemen en pas op het laatst een aanvulling met grassen en knoppen. Na het tekenen van de Phlox moest ik dus wat kiezen wat bij die kleur past. Het werd een Rudbeckia nitida. Daarna een Zinnia. En vervolgens moest ik drie kleuren en vormen onthouden voordat ik de tuin inliep om er iets bij te zoeken. Dat vereiste concentratie, dus ik kon onderweg niet gezellig babbelen met iemand.

Nu ben ik aangeland bij de tweede rij bloemen, de langere, zoals de fantastische paarse Lobelia. Ik wil de prent zo fel mogelijk hebben van kleur, dus deze moet er absoluut bij, en de lichtblauwe Salvia: oooh wat een beauty.