Ik voel een bladzijde aankomen. De lucht is koud en half bewolkt, maar er zit een beetje oranjegeel in, en dat belooft een mooie lucht.

Het wordt dus lucht vandaag. Wat zal ik meenemen? Alle tekenspullen, want ik ga met de auto en ik zie wel waar ik beland. Als ik maar lucht zie. En het is te koud voor buiten dus ik blijf waarschijnlijk lekker in de auto tekenen. Heerlijk om zo op weg te gaan, het voelt echt als vakantie, of meer als zwerven eigenlijk, want ik weet niet waar ik heen ga.

En toen ging ik zomaar richting Wageningen…helemaal vanzelf…wat is dat toch gek zeg. En opeens stond ik boven op de Wageningse Berg oog-in-oog met die lucht boven het Lexkesveer in de diepte. Mijn lievelingsplek.

Vanuit de auto tekenen ging toch niet zo makkelijk, dus heb ik een uur op een bankje zitten studeren. Daarna heb ik mezelf verwend met een lekkere, warme chocolademelk in het Hotel, zo’n mooie met slagroom. En vanaf die plek zwoegde ik nog op een krans om de zon. Toen trok het dicht. Dacht ik.

Na een paar boodschappen en wat rondhangen reed ik om 4 uur richting snelweg en ging de zon toch nog groots en spectaculair onder, met alle kleuren uit mijn zwarte tekenrollen. Ik wist gewoon niet waar ik moest kijken, zo mooi.