Een storm van naam trekt over Nederland. Ik moet zeggen dat we niet helemaal rustig geslapen hebben in een huis van 1860 dat piept en kraakt en waar de etalage bestaat uit een enorm enkelglas raam. In gedachten zag ik al mijn werk nat en de rest in grote windkolken door het atelier waaien. Stel je voor: al die mini-vaasjes met mooie kwetsbare dingen….zo’n gedachte kun je het best proberen uit je hoofd te zetten, nadat je toch eerst maar even de etalage leeg hebt gehaald.

De workshop ‘Takken tekenen’ kwam dus op het juiste moment. Ik had al een rondje door het dorp gemaakt op zoek naar mooie takken met bladknoppen, en het liefst veel verschillende soorten. Ik weet dat plataan en walnoot het mooist zijn, maar die kon ik niet vinden. En dan eigenlijk ook nog in vijfvoud, voor iedere deelnemer één. Ik vond het een geslaagde workshop en ik kijk alweer uit naar de volgende.

In de kerktuin stuitte ik ‘s middags op een tak die prachtig dwars over het pad lag. Die heb ik op de linkerpagina geschetst. Daarna ben ik op een beschut plekje tegen de kerk aan gaan zitten en heb de grote vleugelnoot getekend met zijn prachtig gegroefde stam. Daarna terug naar het atelier met de enorme tak van vier meter, want even doorbreken lukte vreemd genoeg niet.