Op Roakeldais betekent ‘Op goed geluk’. Het is een jaarlijks terugkerend internationaal dans- en muziekfestival, waardoor heel Warffum een paar dagen op z’n kop staat. Dansgroepen en musici logeren bij de bewoners van het dorp, maar ook van de omliggende dorpen. En ze komen uit alle delen van de wereld: Colombia, Mexico, Ghana, Amerika, Indonesië, Moldavië, Rusland en nog meer. Ze voeren traditionele dansen uit, maar ook heel moderne, en de kostuums zijn een genot om te zien.

Moeilijk te tekenen, dat wel. Vandaar deze Moldavische rijdansers, die staan redelijk stil en bovendien doen ze allemaal hetzelfde, dus je kunt van de één op de ander verder tekenen. Ze hebben zandkleurige kostuums die prachtig geborduurd zijn met rode steekjes. In het diepzwarte haar van de dames een felrode strik. De jongens dragen een koddig mutsje, dat je eerder bij Kees Verkerk zou verwachten.

Sebastiaan is een jonge danser. Hij werd geïnterviewd door de gastvrouw, die van hem een knuffelmoldaviër maakte. Een soort retriever.