Dit was ik helemaal niet van plan. Ik heb een groot aantal schetsen gemaakt van landschapjes tijdens de wandeling van de parkeerplaats naar de Korte Duinen in Soest. Leuke plekjes, mooi zonnetje door de bomen, een aantal pony’s op een rij, studies van de lucht met waterig winterzonnetje en snoepkleurtjes….

En waar kom ik mee thuis? Een hand vol heel kwetsbare groentjes. Na een uur zitten en schetsen op het prachtige stuifzand besloot ik naar huis te gaan en nam een kronkelig bosweggetje. Wat was het toch mooi groen hier. Er staat gewoon veel hulst en Taxus. Maar toen besefte ik dat er veel meer groen was dan normaal. Ik zag een stinkende gouwe volop in blad, en vlak daarna een heus boterbloembloemenblad. Ik begon te plukken en had al snel een handvol verschillende groentjes. Niet stevig en stralend zoals in de zomer, maar toch. Kom op jongens; het is verdorie 15 december.

15 december: ik moet mijn moeder nog bellen, want die is 90 geworden!! Ook stralend groen.