Geen schets, geen tekening, maar plaatjes en teksten.

Het kost me moeite om het schetsdagboek vol te houden. Trouwe lezers zullen merken dat ik af en toe een week oversla. Hoe komt dat? Ik ben wat meer bezig met mijn eigen werk dan met het lesgeven en dus ook schrijven over tekenen. Aan de ene kant is dat praktisch, gewoon omdat er minder cursisten zijn, maar aan de andere kant is het ook een wens om meer werk te maken. Me te vernieuwen en uit te zoeken wat ik hier in Noord-Groningen wil. En wat ik wil is boeken maken, schrijven, tekenen, en nog eens tekenen en schrijven.

Ik wil hier alles vastleggen wat ik niet ken, wat ik mooi vind en wat me raakt. Op het gebied van de natuur, maar ook de architectuur en het landschap. Het eerste jaar heb ik me helemaal suf getekend aan een boek over het Hogeland, waar ik binnenkort serieus mee aan de slag ga. Daarna heb ik alle silhouetten van dorpen getekend die ik hier kon vinden. Ik heb een enorme honger naar tekenen. Ik dacht dat ik die al geblust had, maar het laait hier weer helemaal op. Daarnaast ben ik enorm fanatiek bezig met het aanleggen van een cottagetuin achter ons huis, waarbij mijn oorspronkelijke tuinbouwopleiding volledig tot zijn recht komt. Ik heb nog nooit zo’n grote tuin gehad waarin alles kan wat ik in mijn hoofd heb.

Het wordt nu winter. De tuin staat stil. De natuur ook, maar mijn hoofd niet. Ik wil schrijven, nieuwe dingen maken en tekenen. Boeken die ik half af heb eindelijk eens vervolmaken. Nieuwe ideeën uitwerken. Exposeren. Werk in opdracht maken.

Mijn schetsdagboek moet een tijdje wachten. En mijn lezers ook. Pauze. Ik weet niet voor hoe lang. Ik heb trouwens geen idee met hoeveel jullie zijn. Doe maar eens een berichtje.