KOUD! Wat wil je; vanmorgen was alles nog wit van de hagelsteentjes, het dak lag vol kleine bolletjes. Ik vind het geweldig, al die soorten weer. Hagelluchten zijn schitterend, hagelsteentjes maken me altijd vrolijk als ze over straat dansen, en de planten trekken er zich niet zo veel van aan. De planten die nu bloeien zijn erop gebouwd.

Deze trots van mijn tuin is Tranchystemon orientalis. Hij bloeit supervroeg met gekke blauwe hangbloemetjes die zeer in trek zijn bij de eerste hommels. En het blad is verrukkelijk lichtgroen en groot. Wie wil mag een stekje.

In de ijskou zat ik even op mijn stoeltje onder de Buddleia en ik schetste mijn Silphium perfoliatum, kompasplant. Ook zo’n fantastische plant. Hij komt op met rabarberachtige kroesbladeren, maar het wordt een 3 meter hoge plant met prachtige vierkante stengels. Ik houd van die joekels, die maken mijn tuin weelderig en tropisch. Ik moet bij die scheuten uit de grond altijd denken aan een puppy van een Berner Sennenhond, klein, schattig en knuffelbaar, maar met van die enorme poten waaraan je kunt zien hoe groot hij wordt. Mooi!