Een lege pagina: is ook weleens prettig.

De eer is aan de bloemen van de Gladiolus callianthus ‘Murielae’, Abessijnse gladiool. (Vroeger Acidanthera). Ooit heb ik twee mini-bolletjes gekocht bij een bouwmarkt voor een paar euro. Die bloeiden datzelfde jaar prachtig, en ik besloot ze op te graven in het najaar om ze niet te verliezen. En toen ik de verdorde stengels omhoog haalde, was het een hele kluwen bolletjes geworden, wel tien. Dus het jaar erna heb ik ze weer opgegraven en nu staat mijn hele tuin vol. Wat geweldig.

Het zijn schitterende bloemen, die niet zo heel lang bloeien, maar wel met steeds nieuwe knoppen. Iedereen zegt dat je ze in grote groepen moet planten, maar ik vind juist één zo’n bijzonder exemplaar tussen de vaste planten zo verrassend. Alleen kun je nooit helemaal van tevoren uitmikken dat ze precies goed staan, zodat ze steun hebben aan hun vaste planten buren. Dan maar een dun stokje erbij.