Het was slecht weer dus ik moest iets bedenken om binnen te schetsen. Dus toch maar weer eens naar Ikea, daar was ik een tijd niet geweest. ‘Mam, we moeten Nodig’, zou mijn dochter zeggen. Het was er super rustig, boven verwachting, want met slecht weer is het meestal erg druk daar. Nu waren er vooral veel oudere mensen, waaronder een behoorlijk aantal die duidelijk iets mankeerden.

Het restaurant was weer eens veranderd, wat weer de mogelijkheid geeft om andere lampen en tafels te showen. En het zitgedeelte was behoorlijk uitgebreid. Er is nu ook een afdeling voor netwerkenden en werkenden compleet met stopcontacten, en daar werd volop gebruik van gemaakt. Het lijkt me een ideale plek om elkaar te ontmoeten zo vlak langs de A1.

Ik zocht een privé plekje bij het raam en begon aan het grote uitzicht over de nieuwe wijk Vathorst.
Grote voetbalvelden, spoorlijn, huizenblokken en in de verte de kantoorgebouwen langs de A28 naar Zwolle. Die kantoren hebben ze voorzien van een groenachtig schuin dak, waardoor ze een rustiek uiterlijk moeten krijgen. Op de voorgrond de banen van Skatepark Vathorst aan de Caraïben. Vreemde straatnamen hebben ze daar: als de Straat van Gibraltar afgesloten is en je via de Zwarte Zee moet rijden, sta je toch wel even te kijken lijkt me. Vooral zonder boot.