Op bedrijventerrein de ‘Vinkenhoef’ tussen Hoevelaken en Amersfoort is een gloednieuwe weg aangelegd over de spoorlijn richting de oprit van de A1 in Hoevelaken. Eigenlijk ligt de weg precies in de ronding van knooppunt Hoevelaken. Al het verkeer raast daar met grote snelheid om je heen.

Omdat de weg nieuw is zijn er allerlei eenjarige wilde bloemen opgekomen in het rulle zand. Het staat werkelijk stampvol kamille, koolzaad, klaver en perzikkruid. Hier en daar een grote pol distels en mooie grassen. Het is een zee van bloemen. Heel bijzonder is dat de pollen in de middenberm lijken te zijn aangeplant, zo natuurlijk vloeien ze in elkaar over. De beroemde tuinarchitecte Victoria Sackville-West (ja, die van Sissinghurst) keek de kunst voor het maken van perfecte borders af van dit soort bermen. Ik kan me het inderdaad heel goed voorstellen hier.

Alleen is een middenberm van een weg waar je niet kunt parkeren op geen enkele manier te schetsen. Dus heb ik het na afloop thuis uit mijn hoofd gedaan.