Het is warm en zonnig. De kerktuin is droog en de geraniums hebben het zwaar. Dat is niet anders, ze moeten het ermee doen. Het heeft de afgelopen tijd hard geregend dus er zit water in de bodem, alleen weet ik niet hoe dat bij een terp eigenlijk is.

Het is dus echt vlinderweer: die houden van windstil en zonnig. Ze zitten dan ook massaal op de Buddleia aan de Hoofdstraat. Ik posteer me bij één van de struiken en wacht op de dingen die komen gaan. Achter een vlinder aanjagen heeft geen enkele zin, je kunt beter wachten tot er één vlak bij je komt zitten.

Dat gebeurt dus niet, zal je net zien. Tot er opeens een aantal atalanta’s om me heen vliegt en gaat zitten. En dan is het weer te veel om je te concentreren, want ik word altijd zo opgewonden van vlinders. Dus één bloem nemen en schetsen wat daar te zien is. Veel. Allerlei houdingen. En die maken het juist leuk. Thuis een beetje aquarel erin.

Het blijft een spannende sport.