Smoesjes zijn het, allemaal smoesjes: het was te warm, ik had het te druk met de tuin, we waren op vakantie naar Schier en we hebben een jong katje. Allemaal geen reden om niet even vijf minuten te besteden aan die prachtige tuin. Want prachtig was ie, met zijn overvloed aan paarse Hesperis. Wat een verrassing! En wat een hoge planten.

Inmiddels heb ik de Hesperis afgeknipt en gaat het hele zaakje naadloos over in de bloei van de knalroze Geraniums en rozen. Vooral ‘New Dawn’ zit helemaal stampvol bloemen. En al mijn nieuwe rozen bloeien; wat zijn ze mooi. En niet te vergeten mijn heerlijke grasanjers, die het geweldig doen. In het voorjaar heb ik de pol gedeeld, waardoor de hele tuin nu vol staat. Kortom, een heerlijke bloementuin, waar ik zomaar alles kan halen wat ik nodig heb om te tekenen.

Gelukkig is het nu maar 14 graden. Kan ik lekker binnen tekenen. Een eeuwigdurende lockdown.