Corona of niet, de narcissen bloeien! En hoe. Narcissus triandrus ‘Pride of Cornwall’ bloeit weer en ruikt zo heerlijk, zo zoet en sterk, dus hij mag vlak bij de ingang van de tuin.

Dit is mijn voorjaarstuin langs de meidoornheg. Die heg staat ook pas twee jaar, en dat vergeet ik nogal eens als ik ongeduldig ben. Hij is mooi en een belangrijke windkerende achtergrond voor mijn Euphorbia’s en Narcissen. Lager op de grond staan de primula’s in 3 soorten, al zijn die bijna uitgebloeid. Het gele penningkruid komt net uit de knop en vormt nieuwe toppen. Die blaadjes zijn iets meer oranje dan het andere geel in de tuin en dat is eventjes een beetje lelijk, maar het trekt helemaal bij als het penningkruid uitgegroeid en vers is, zo mooi.

Op de achtergrond de keukendeur met het kattenluikje. En dat is voorlopig op slot gedaan. Onze lieve Siep hebben we vorige week laten inslapen bij de dierenarts. Jammer, maar we zagen het aankomen, hij was op. Bijna twintig was ie, dus we zijn dankbaar voor al zijn liefde en knuffels. Maar leeg is het wel zonder zijn geluiden en bewegingen.