kabinet

Het kabinet is een verzameling van verschillende natuurvoorwerpen en opgezette dieren uit mijn voormalig Vindselmuseum (zie link) U kunt iets pakken dat u interesseert en aan tafel proberen te tekenen.
Glazen potten met meerdere materialen zijn om diversiteit te bestuderen: tien schelpen van één soort hebben dezelfde bouw, maar zijn allemaal verschillend. Dat vind ik boeiend.
Een hoge kast met laatjes staat tot uw beschikking. U kunt daarin alle tekenmaterialen vinden die ik kon vinden, en die mag u vrij uitproberen. Zo is het dus ook mogelijk om één onderwerp met vier verschillende technieken te proberen. Of eindelijk eens met aquarelpotlood te werken. Of iets met uitwasbare grafietstift. Ik heb een boek gemaakt met dit soort teken-ideeën ter inspiratie. Het enige dat u moet kopen is een schetsboekje uit mijn schetswinkel.

Herbarium-Folarium-Plumarium

Ik heb in het verleden een herbarium van wilde planten gemaakt met ongeveer 900 planten. Die kunt u inzien en natekenen als u wilt.

Het folarium is een bladverzameling. Er zitten boombladeren in maar ook bladeren van wilde planten. Bedoeld om bladvormen en kleuren te bestuderen en te tekenen.

Ik heb dit woord zelf bedacht, want ik heb een veren-verzameling aangelegd. Er zitten prachtige veren in om in kleur te tekenen. Ik vind het wel een passend woord.

Knipselarchief

Een rij mappen bevat foto's op elk gebied. Deze mappen gebruikte ik vroeger in mijn lessen. De knipsels zijn zorgvuldig verzameld om te gebruiken voor studie. Om mensen en dieren te leren tekenen zijn ze erg nuttig. De foto's zijn heel duidelijk gerubriceerd op onderwerp.

.