workshops

workshops in december 2017 en januari 2018

Workshop 'Natuurdagboek'
zondag 10 december 2017, 13.00 - 16.00 uur

Workshop voor jong en oud, vanaf 8 jaar. De natuur is altijd de moeite waard. Of het nu koud en nat is, of prachtig zonnig. Dat is het uitgangspunt voor de workshop 'Natuurdagboek'. U krijgt van Trudy een klein schetsboekje om in te werken en een stiftje of balpen. In het atelier leert ze u hoe je daarmee omgaat als je onderweg bent en kleine schetsjes wilt maken. Hoe je notities maakt over kleuren, hoe je zo snel mogelijk iets vastlegt, en wat lees verder >>

natuurdagboek

Workshop 'Vogels tekenen'
woensdag 3 januari 2018, 13.00 - 16.00 uur

Tekenles voor volwassenen. Met alleen een simpel potlood en papier leert Trudy u de details van een vogelkop te tekenen. We beginnen met de techniek van 'tonen maken'. Dat houdt in dat u met een 2B-potlood egale vlakjes leert maken. Door harder en zachter te duwen op het potlood maakt u een zo groot mogelijke variatie aan grijstinten, waarbij de zachtere tinten het belangrijkst zijn. Deze mooie tinten dragen bij aan een geloofwaardige lees verder >>

vogels tekenen

Workshop 'Natuurdagboek'
zondag 14 januari 2018, 13.00 - 16.00 uur

Workshop voor jong en oud, vanaf 8 jaar. De natuur is altijd de moeite waard. Of het nu koud en nat is, of prachtig zonnig. Dat is het uitgangspunt voor de workshop 'Natuurdagboek'. U krijgt van Trudy een klein schetsboekje om in te werken en een stiftje of balpen. In het atelier leert ze u hoe je daarmee omgaat als je onderweg bent en kleine schetsjes wilt maken. Hoe je notities maakt over kleuren, hoe je zo snel mogelijk iets vastlegt, en wat lees verder >>

natuurdagboek


 

workshop 'Schetsdagboek'

De workshop Schetsdagboek gaat over het schetsen van dingen om u heen in een boekje met witte bladzijden, een dummy. U schetst allerlei dingen op één bladzijde, zodat u de sfeer van een plek of wandeling in één oogopslag ziet. Elke bladzijde wordt zo een weergave van een moment van het jaar en van uw leven.

Het gaat als volgt. U verzamelt met uw groep in Trudy's atelier in Warffum waar u een korte rondleiding krijgt door haar kabinet en daarna een ontvangst met koffie en thee. Aansluitend krijgt u een korte les aan de grote cursustafel over het schetsen van dingen die u nog nooit eerder getekend heeft. Trudy heeft daarvoor zelf een methode ontwikkeld: 'de Mierenwandeling'.

schetdagboek

Daarna gaat u met Trudy naar buiten, loopt een stukje door Warffum en schetst staand een aantal dingen die horen bij de sfeer van een bepaalde plek.

Terug in het atelier legt Trudy u uit hoe u de schetsjes zo simpel mogelijk kunt inkleuren. U mag daarbij gebruik maken van haar collectie kleurpotloden. Tenslotte maakt u een geheel van alle losse schetsjes en teksten op de bladzijde door teksten, lijnen en kaders toe te voegen.

In deze workshop heeft u de eerste beginselen van het schetsen geleerd. Maar bovendien neemt u een schetsboekje mee naar huis met daarin een persoonlijke impressie van deze dag.

schetdagboek

Het dagprogramma is naar eigen keuze samen te stellen. U kunt met Trudy overleggen over datum, programma en lengte van de workshop. Het kan een dagdeel zijn, dus een ochtend of een middag, maar ook een hele dag. Ook kan er een lunch verzorgd worden en/of een drankje na afloop, wat u wilt.

De prijs is natuurlijk afhankelijk van de duur van de workshop, het aantal deelnemers, het programma en eventuele 'catering', en wordt in overleg vastgesteld. Een indicatie:

  • één dagdeel (is 2 ½ uur), vier deelnemers, inclusief koffie en thee: totaalprijs € 125,00 incl. BTW (= € 31,25 per persoon).
  • twee dagdelen (twee maal 2 ½ uur), vier deelnemers, inclusief koffie en thee en eenvoudige lunch: totaalprijs € 250,00 (= € 62,50 per persoon).

Bent u geïnteresseerd in deze workshop? Neem dan contact>> met Trudy op.


 

groepslessen

Trudy verzorgt ook eendaagse of meerdaagse cursussen voor kleine of grotere groepen cursisten. In haar atelier in Warffum of op een andere locatie.

Het kan dan gaan om een teken- of schetscursus met een programma naar uw wensen, een bijzonder thema, of bijvoorbeeld om vertrouwd te raken met een nieuwe techniek, zoals het gebruik van kleurpotlood, pen en inkt of aquarel.

groepslessen op maat

Het cursusprogramma, de locatie en de prijs worden in overleg bepaald.

Bent u geïnteresseerd in groepslessen? Neem dan contact >> met Trudy op.


 

arrangementen

Misschien wilt u een privé- of groepsles of een workshop combineren met een verblijf in Warffum?

Warffum ligt in een heel aantrekkelijke omgeving, enkele kilometers van de Waddenkust. In het Groningse Hogeland vindt u veel mooie wierdedorpen met Middeleeuwse kerken, molens en schitterende borgen. Warffum zelf herbergt het aantrekkelijke Openluchtmuseum Het Hoogeland. Het uitgestrekte landschap nodigt uit om te wandelen, te fietsen én om ... te tekenen!

arrangement

Warffum is prima bereikbaar per auto en per trein. In en rond Warffum is geschikte logeeraccommodatie te vinden : B&B's, hotels, vakantiehuisjes en kleine campings. Trudy helpt u graag een geschikte accommodatie te vinden. En, als u dat wilt, stelt u met haar een leuk programma samen, waarin schetsexcursies naar mooie plekken zijn opgenomen. Trudy kan ook zorgen voor het plaatselijke vervoer.

arrangement

Programma, locatie en prijs worden in overleg bepaald.

Bent u geïnteresseerd in een arrangement? Neem dan contact >> met Trudy op.