workshops

workshops in februari en maart 2018

Workshop 'Natuurdagboek'
zondag 25 februari 2018, 13.00 - 16.00 uur

Workshop voor jong en oud, vanaf 8 jaar. De natuur is altijd de moeite waard. Of het nu koud en nat is, of prachtig zonnig. Dat is het uitgangspunt voor de workshop 'Natuurdagboek'. U krijgt van Trudy een klein schetsboekje om in te werken en een stiftje of balpen. In het atelier leert ze u hoe je daarmee omgaat als je onderweg bent en kleine schetsjes wilt maken. Hoe je notities maakt over kleuren, hoe je zo snel mogelijk iets vastlegt, en wat haar methode 'de Mierenwandeling' inhoudt.
Vervolgens maakt u samen een ommetje door het dorp Warffum en legt u op een dubbele pagina vast wat er in de natuur gebeurt. Welk weer is het, hoe koud, wat bloeit er nog, welke vogels zie je, welke insecten zie je...enzovoort. Terug in het atelier krijgt u bij een warme kop koffie of thee de gelegenheid de schetsjes in te kleuren en geeft Trudy u tips over het verfraaien van de bladzijden. meer informatie >>

natuurdagboek

Workshop 'Luchten tekenen'
vrijdag 9 maart 2018, 13.00 - 16.00 uur

Luchten zijn altijd de moeite waard; of het nou mooi weer is of niet. Kleuren, wolken, windrichting, vormen, alles speelt een rol. Begrip van de lucht en de windrichting is van belang om goed te kunnen tekenen. Dat legt Trudy u uit. De bedoeling is dat u kleine stukjes lucht in schetsen vastlegt. Met potlood. Daarna noteert u de kleuren en in het atelier maakt u de lucht compleet. Uit je herinnering lukt dat veel beter dan ter plekke, omdat het om de sfeer gaat. Een heel leuke bezigheid en een interessant resultaat. meer informatie >>

luchten tekenen

Workshop 'Knoppen tekenen'
vrijdag 23 maart 2018, 13.00 - 16.00 uur

Trudy heeft weleens gezegd dat knoppen 'omgekeerde origami' is. Dat is een grappige gedachte, want nieuwe bladeren zitten inderdaad heel kunstig opgevouwen in de knop. Fantastisch om te zien, juist in deze tijd van het jaar. U leert een knop te tekenen volgens Trudy's methode 'de Mierenwandeling'. Dat is een handige manier om overlappende vormen en perspectief te tekenen. Daarna tekent u zo veel mogelijk verschillende knoppen van bomen (waarvan Trudy voor u de Latijnse naam weet) en er zal een wereld voor u opengaan. meer informatie >>

knoppen tekenen


 

workshop 'Schetsdagboek'

De workshop Schetsdagboek gaat over het schetsen van dingen om u heen in een boekje met witte bladzijden, een dummy. U schetst allerlei dingen op één bladzijde, zodat u de sfeer van een plek of wandeling in één oogopslag ziet. Elke bladzijde wordt zo een weergave van een moment van het jaar en van uw leven.

Het gaat als volgt. U verzamelt met uw groep in Trudy's atelier in Warffum waar u een korte rondleiding krijgt door haar kabinet en daarna een ontvangst met koffie en thee. Aansluitend krijgt u een korte les aan de grote cursustafel over het schetsen van dingen die u nog nooit eerder getekend heeft. Trudy heeft daarvoor zelf een methode ontwikkeld: 'de Mierenwandeling'.

schetdagboek

Daarna gaat u met Trudy naar buiten, loopt een stukje door Warffum en schetst staand een aantal dingen die horen bij de sfeer van een bepaalde plek.

Terug in het atelier legt Trudy u uit hoe u de schetsjes zo simpel mogelijk kunt inkleuren. U mag daarbij gebruik maken van haar collectie kleurpotloden. Tenslotte maakt u een geheel van alle losse schetsjes en teksten op de bladzijde door teksten, lijnen en kaders toe te voegen.

In deze workshop heeft u de eerste beginselen van het schetsen geleerd. Maar bovendien neemt u een schetsboekje mee naar huis met daarin een persoonlijke impressie van deze dag.

schetdagboek

Het dagprogramma is naar eigen keuze samen te stellen. U kunt met Trudy overleggen over datum, programma en lengte van de workshop. Het kan een dagdeel zijn, dus een ochtend of een middag, maar ook een hele dag. Ook kan er een lunch verzorgd worden en/of een drankje na afloop, wat u wilt.

De prijs is natuurlijk afhankelijk van de duur van de workshop, het aantal deelnemers, het programma en eventuele 'catering', en wordt in overleg vastgesteld. Een indicatie:

  • één dagdeel (is 2 ½ uur), vier deelnemers, inclusief koffie en thee: totaalprijs € 125,00 incl. BTW (= € 31,25 per persoon).
  • twee dagdelen (twee maal 2 ½ uur), vier deelnemers, inclusief koffie en thee en eenvoudige lunch: totaalprijs € 250,00 (= € 62,50 per persoon).

Bent u geïnteresseerd in deze workshop? Neem dan contact>> met Trudy op.


 

groepslessen

Trudy verzorgt ook eendaagse of meerdaagse cursussen voor kleine of grotere groepen cursisten. In haar atelier in Warffum of op een andere locatie.

Het kan dan gaan om een teken- of schetscursus met een programma naar uw wensen, een bijzonder thema, of bijvoorbeeld om vertrouwd te raken met een nieuwe techniek, zoals het gebruik van kleurpotlood, pen en inkt of aquarel.

groepslessen op maat

Het cursusprogramma, de locatie en de prijs worden in overleg bepaald.

Bent u geïnteresseerd in groepslessen? Neem dan contact >> met Trudy op.


 

arrangementen

Misschien wilt u een privé- of groepsles of een workshop combineren met een verblijf in Warffum?

Warffum ligt in een heel aantrekkelijke omgeving, enkele kilometers van de Waddenkust. In het Groningse Hogeland vindt u veel mooie wierdedorpen met Middeleeuwse kerken, molens en schitterende borgen. Warffum zelf herbergt het aantrekkelijke Openluchtmuseum Het Hoogeland. Het uitgestrekte landschap nodigt uit om te wandelen, te fietsen én om ... te tekenen!

arrangement

Warffum is prima bereikbaar per auto en per trein. In en rond Warffum is geschikte logeeraccommodatie te vinden : B&B's, hotels, vakantiehuisjes en kleine campings. Trudy helpt u graag een geschikte accommodatie te vinden. En, als u dat wilt, stelt u met haar een leuk programma samen, waarin schetsexcursies naar mooie plekken zijn opgenomen. Trudy kan ook zorgen voor het plaatselijke vervoer.

arrangement

Programma, locatie en prijs worden in overleg bepaald.

Bent u geïnteresseerd in een arrangement? Neem dan contact >> met Trudy op.