schetsweek

schetsweek

schetsweek

Schetsweek op het Groningse Hogeland

Maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus 2018, Eenrum (Groningen).
Deelnameprijs: € 545,00 alles inbegrepen.

Deze schetsweek is volgeboekt. En dat al binnen twee dagen na de aankondiging! Dat lijkt een goede reden om nog eens zo'n week te organiseren. Hebt u belangstelling? Laat het me dan alstublieft weten. Mogelijk kan ik dan bij de planning ook rekening houden met uw agenda.

Vier dagen intensief bezig zijn met schetsen tijdens een korte, geheel verzorgde schetsweek: op het mooie Groningse Hogeland.

Eenrum

Deze schetsweek is vergelijkbaar met de schetsreizen naar Engeland en Portugal die Trudy jarenlang met veel plezier organiseerde, maar nu iets dichter bij huis en daardoor ook iets korter en iets goedkoper. Trudy heeft sinds haar verhuizing naar Warffum een jaar lang Noord-Groningen doorkruist, en geconcludeerd dat deze prachtige omgeving zich even goed leent voor een 'schetsvakantie', zonder dat je er het vliegtuig naar Portugal of de boot naar Engeland voor hoeft te nemen. De weidse landschappen en historische dorpen in Noord-Groningen zijn even interessant.

schetsweek

"Voor en tijdens onze dagtochten vertel ik u hoe je een landschap in een klein boekje tekent, hoe je mensen schetst die bewegen, hoe je de sfeer van een plek vastlegt, hoe je kleurnotities maakt, enzovoort. We kleuren de schetsen in aan tafel. Een tafel die binnen de kortste keren ook vol ligt met pennen, potloden, water, aquarel, potloden, en allerlei mooie vindsels en geplukte bloemen van onderweg. Dat is het idee achter deze schetsweek. Genieten van het samen tekenen. Maar ook: anders kijken naar de omgeving, intensiever beleven door te tekenen, schrijven tijdens het schetsen, humor gebruiken, gedachten en gevoelens noteren. Het tastbare resultaat is een heel persoonlijk en dierbaar document van een bijzondere week."

landschap

De belangrijkste kenmerken van deze schetsweek:

 • Ons logeeradres is een vrijstaand huis op het platteland, tussen Eenrum en Pieterburen, een heel mooie omgeving waar Trudy graag en vaak komt.
 • We verblijven met een kleine groep van maximaal vijf deelnemers samen in een vakantiehuis (gedeeltelijk 1-persoonskamers, gedeeltelijk 2-persoons). De ervaring met eerdere schetsreizen heeft geleerd dat het maken van een kamerindeling haast vanzelf gaat.
 • We gaan er dagelijks samen met de auto op uit.
 • Trudy rijdt u rond en laat u de mooie Groningse landschappen, dorpen en bijzonderheden zien.
 • Voor aanvang van de dagelijkse trip geeft Trudy u theorieles over het thema van die dag, tijdens de trip schetst u veel samen, en na afloop werkt u samen de schetsen uit.
 • Daarnaast hebt u natuurlijk tijd om u in en rond het huis zelfstandig te ontspannen.
 • Alle maaltijden worden verzorgd. Verwacht geen haute cuisine, maar wel goede, smaakvolle maaltijden, rekening houdend met uw (dieet)wensen.
 • We beginnen de schetsweek op maandag rond het middaguur en eindigen op vrijdagmiddag rond het middaguur in Trudy's atelier in Warffum. Warffum is goed bereikbaar, ook per trein.

Westerweg

Het programma:

 • Maandagmiddag vanaf 12.00 uur: ontvangst, kennismaking en lunch (in Trudy's atelier in Warffum), rondrit door het Hogeland naar ons vakantiehuis bij Eenrum, huis en omgeving verkennen, eerste les (thema: vakantiehuis), diner.
 • Dinsdag: ontbijt, dagtocht door Middag-Humsterland / langs het Reitdiep naar het Lauwersmeer (lunch in Lauwersoog) en terug naar Eenrum (thema's: landschap, luchten en haven), diner.
 • Woensdag: ontbijt, dagtocht naar Warffum en omgeving (lunch in Warffum) en bezoek aan de Menkemaborg in Uithuizen (thema's: dorpsgezichten, interieur borg), diner.
 • Donderdag: ontbijt, dagtocht naar de Waddenkust (lunch in Noordpolderzijl) en door Noord-Oost Groningen (thema's: wadden, architectuur), diner.
 • Vrijdagochtend: ontbijt, naar Warffum, afsluiting en lunch (in Trudy's atelier), afscheid rond het middaguur.

Pieterburen

Doordat we met een klein gezelschap en onze eigen auto op pad zijn, zijn we heel flexibel. We zouden bijvoorbeeld de volgorde van bovenstaand programma kunnen aanpassen aan de weersgesteldheid of andere omstandigheden.
De kosten bedragen € 545,00 alles inbegrepen (verblijf in het vakantiehuis, maaltijden en drank, vervoer tijdens de dagtochten, toegangsprijzen, schetsmaterialen). Maximaal aantal deelnemers: 5.

Menkemaborg