kinderverjaardagen

Natuurdagboek

De workshop Natuurdagboek is een heel leuke invulling van een verjaardagsfeestje voor kinderen vanaf 7 jaar, of bijvoorbeeld voor een familie-uitje met kinderen, ouders en grootouders.

Jullie worden ontvangen in het atelier van Trudy. Daar krijg je uitleg over wat er te zien is en mag je vrij rondkijken. Je mag de opgezette dieren aaien en voelen aan alle natuurvoorwerpen. Of je kunt de mooie knikkerbaan laten rollen.

Daarna krijgen jullie een tekenboekje en een pen. Vervolgens legt Trudy uit wat de bedoeling is van het natuurdagboek. We gaan allerlei kleine dingetjes tekenen die te maken hebben met de natuur en met de tijd van het jaar: insecten, vlinders, bladeren, bloemen, slakjes en zo. Als het droog is gaan we lekker buiten tekenen. Mocht het nou slecht weer zijn: dan tekenen we in het atelier dingen uit Trudy's grote natuurverzameling.

natuurdagboek

Trudy legt eventueel uit hoe je iets op papier kunt krijgen wat je moeilijk vindt. Ze kan je meestal ook vertellen wat het is, en anders heeft ze in haar bibliotheek boeken waar dat in staat. Bij de tekeningen zet je welke kleur het moet krijgen.

In de pauze krijg je een glaasje limonade en een stukje cake. Je kunt dan ook nog verder kijken in het natuurkabinet en in de tuin.

Tenslotte kleuren we de tekeningen in met Trudy's grote collectie kleurpotloden. Daarna maken we de bladzijde verder af met mooie letters.

Natuurlijk neem je na afloop je tekenboekje mee naar huis.

natuurdagboek

De duur van de workshop is twee uur. De deelnameprijs is € 15,00 per persoon. Aantal deelnemers: in overleg.

Bent u geïnteresseerd in deze workshop? Neem dan contact >> met Trudy op.