eigen werk

Ik maak kunstwerken met allerlei tekenmaterialen, en het liefst combineer ik die. Zo gebruik ik vaak pen in combinatie met 'droge' aquarel (dat wil zeggen: aquarel als tekenmateriaal). Ik werk graag op museumkarton, en ook op lange stroken. Langwerpige brede stroken papier lijken een verhaal te vertellen. Ze zijn ook heel geschikt voor het uitbeelden van een berm. Mijn prenten zijn te koop zonder lijst, of (tegen een meerprijs) in een eenvoudige houten wissellijst.

Omdat ik graag tekst bij mijn tekeningen plaats, en ook omdat ik series wil maken, ben ik boeken gaan maken. Blank Books vul ik met tekst en tekeningen tot unieke kunstboeken. Ik laat me leiden door dat wat me aanspreekt in de lege dummy. Dat kan de papiersoort zijn, de dikte of het formaat, of bijvoorbeeld het tempo van omslaan van de bladzijden. Ik vind het spannend om te wachten op een goed idee. Ik heb er inmiddels zo'n vijfendertig gemaakt, in veel verschillende maten en diktes.

Leporello's zijn gevouwen boeken die eigenlijk bestaan uit een strook papier. Ze zijn bedoeld om uitgevouwen of als een waaier neer te zetten.

Mijn tekeningen, boeken en leporello's zijn te koop. U bent van harte welkom om ze - vrijblijvend - te bekijken in mijn atelier.

trudy plukt