cursussen

Trudy verzorgt al vanaf 1995 schets- en tekencursussen voor beginners en gevorderden. Sinds april 2017 in haar atelier in Warffum. En voorheen jarenlang in haar atelier in Amersfoort en aan een groot aantal Volksuniversiteiten in Midden-Nederland.

Tijdens Trudy's cursussen werkt u in een schets- of tekenboek. Dat stimuleert u om veel te tekenen en het helpt om de voortgang in uw werk zichtbaar te maken. En: het is leuk om later door te bladeren.

Trudy heeft alle cursussen zelf ontwikkeld. Ze zijn opgebouwd in duidelijke stappen, zodat iedereen de technieken goed kan begrijpen. Tekenen is niet alleen kijken, maar ook leren.

De cursussen vinden plaats met een klein aantal deelnemers. Maar ook individuele lessen zijn mogelijk.

cursus

"Tekenen gebeurt geconcentreerd, in alle rust, met aandacht voor details. Botanisch tekenaars vullen hun boekje met nauwgezette studies van planten, zaden, vruchten, bladeren en wat ze nog meer tegenkomen in elk seizoen. Zij werken ook naar de waarneming, maar zitten daarbij rustig aan tafel."

"Schetsen is een dynamische bezigheid: het gebeurt snel en intuïtief, vaak staand, en met makkelijk hanteerbare materialen. Schetsers vullen hun boekje met zo veel mogelijk schetsjes tijdens het dagelijks leven, overal en altijd. 'Kilometers maken'."

cursus


 

cursusprogramma maart - april 2018

Cursus 'Vrij tekenen voor gevorderden'
zes maandagmiddagen, vanaf 5 maart 2018, 14.00 - 16.00 uur
Voor iedereen die van tekenen naar de waarneming houdt en graag met anderen samen een middag per week wil tekenen in een inspirerende, warme omgeving. U mag gebruik maken van Trudy's collectie natuurmaterialen en afbeeldingen, maar ook van haar tekenmaterialen om andere technieken uit te proberen. En uiteraard helpt Trudy u bij al uw vragen. meer informatie >>

vrij tekenen voor gevorderden

Cursus 'Vlinders en insecten tekenen'
zeven dinsdagochtenden, vanaf 6 maart 2018, 10.00 - 12.00 uur
In deze cursus werkt u met foto's uit Trudy's archief omdat insecten veel te klein zijn om naar de natuur te tekenen. In elke les wordt een ander insect behandeld: vlinders, rupsen, boktorren en libelles. In elke les krijgt u eerst biologische achtergronden bij het te tekenen insect. Er is vaak veel interessants te vertellen over deze kleine dieren, en u begrijpt beter wat u tekent als u er meer over weet. meer informatie >>

vlinders en insecten tekenen

Basiscursus 'Natuurtekenen'
zeven dinsdagavonden, vanaf 6 maart 2018, 20.00 - 22.00 uur
In deze cursus leert u stapsgewijs een goed gelijkende tekening te maken met potlood. Deze cursus is bedoeld voor beginnende tekenaars, ook (juist) als u al jaren niet getekend heeft of het helemaal niet meer durft. Trudy leert u volgens haar eigen methode ‘de Mierenwandeling’ hoe u planten, zaden, bloemen en andere natuurvoorwerpen op papier moet krijgen en u krijgt een recept voor een goed lijkende tekening. U tekent uitsluitend met potlood en naar de waarneming. meer informatie >>

natuurtekenen


 

Techniekcursussen
Trudy geeft ook les in in uiteenlopende tekentechnieken:
pen en inkt, penseeltekenen, kalligrafie, kleurpotlood, droge aquarel

Themacursussen
Vogels tekenen, Vlinders en insecten tekenen


 

privélessen

Schikken de cursusdata u niet? Of bent geïnteresseerd in het aanleren of bijspijkeren van een specifiek thematisch of technisch onderdeel? In zulke gevallen bieden individuele lessen vaak de oplossing.

Trudy verzorgt de lessen in haar atelier. Ze duren anderhalf uur. Kosten: € 32,50 incl. BTW per les. Een serie van vijf lessen: € 150,00 incl. BTW.

individuele les

Tijdstip, aantal lessen en frequentie: in overleg.

Bent u geïnteresseerd in privélessen? Neem dan contact >> met Trudy op.


 

groepslessen

Trudy verzorgt ook eendaagse of meerdaagse cursussen voor kleine of grotere groepen cursisten. In haar atelier in Warffum of op een andere locatie.

Het kan dan gaan om een teken- of schetscursus met een programma naar uw wensen, een bijzonder thema, of bijvoorbeeld om vertrouwd te raken met een nieuwe techniek, zoals het gebruik van kleurpotlood, pen en inkt of aquarel.

groepslessen op maat

Het cursusprogramma, de locatie en de prijs worden in overleg bepaald.

Bent u geïnteresseerd in groepslessen? Neem dan contact >> met Trudy op.


 

arrangementen

Misschien wilt u een privé- of groepsles of een workshop combineren met een verblijf in Warffum?

Warffum ligt in een heel aantrekkelijke omgeving, enkele kilometers van de Waddenkust. In het Groningse Hogeland vindt u veel mooie wierdedorpen met Middeleeuwse kerken, molens en schitterende borgen. Warffum zelf herbergt het aantrekkelijke Openluchtmuseum Het Hoogeland. Het uitgestrekte landschap nodigt uit om te wandelen, te fietsen én om ... te tekenen!

arrangement

Warffum is prima bereikbaar per auto en per trein. In en rond Warffum is geschikte logeeraccommodatie te vinden : B&B's, hotels, vakantiehuisjes en kleine campings. Trudy helpt u graag een geschikte accommodatie te vinden. En, als u dat wilt, stelt u met haar een leuk programma samen, waarin schetsexcursies naar mooie plekken zijn opgenomen. Trudy kan ook zorgen voor het plaatselijke vervoer.

arrangement

Programma, locatie en prijs worden in overleg bepaald.

Bent u geïnteresseerd in een arrangement? Neem dan contact >> met Trudy op.