atelier

atelier

atelier

Atelier en tuin zijn geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur. Of op afspraak.

Denk om anderhalve meter afstand! Daardoor is een beperkt aantal bezoekers tegelijk mogelijk.

Trudy's atelier aan de Hoofdstraat 5 in Warffum is doorgaans elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 13 tot 17 uur. Wanneer het atelier bij uitzondering gesloten is, dan staat dat in de agenda vermeld.

Op andere dagen bent u ook van harte welkom. Dan kunt u het beste vooraf een afspraak maken, omdat Trudy vaak op pad is - buiten aan het tekenen - en regelmatig cursus geeft. Maar op goed geluk langs komen mag natuurlijk ook.

U bent van harte welkom om Trudy's werk en haar natuurverzameling te bekijken of om de boeken in haar bibliotheek te raadplegen. Koffie en thee staan klaar.

atelier

Trudy's eigen werk

U kunt vrijblijvend Trudy's werk bekijken. Een selectie van natuurtekeningen hangt aan de muren tentoongesteld, en verder is nog heel wat door te bladeren. Naast tekeningen maakt Trudy kunstboeken ('manuscripten'): mooie schetsboeken, gevuld met tekeningen en tekst. Het zijn unieke werken, ze worden niet gereproduceerd. U kunt ze aan de leestafel in het atelier of in de tuinkamer op uw gemak doorbladeren. Veel van deze werken zijn ook te koop.

Een grote boekenkist is gevuld met de vele tientallen schetsboekjes die Trudy in de loop der jaren heeft vol getekend tijdens haar dagelijkse tochten door de natuur. U kunt er naar hartenlust in bladeren.

atelier

Natuurverzameling

Langs de wanden vindt u een groot deel van de indrukwekkende verzameling natuurmaterialen die Trudy in de loop der jaren heeft opgebouwd, en die deel uitmaakte van het voormalige Vindselmuseum in Amersfoort.

atelier

Bibliotheek

Trudy heeft in de loop der jaren een heel uitgebreide bibliotheek opgebouwd over onderwerpen uit de natuur en over tekentechnieken. Alleen al vanwege de prachtige illustraties is de bibliotheek een lust voor het oog. Maar ook biedt het een heel volledig overzicht van flora en fauna en van tekentechnieken. Trudy leent de boeken niet uit, maar u bent van harte welkom om ze aan de leestafel in het atelier of in de tuinkamer te raadplegen.

atelier

Cottagetuin

Dit jaar - haar eerste jaar in Warffum - heeft Trudy vooral gebruik gemaakt van heel veel eenjarigen, gekke groenten en ander spul. Tussen die bloemen in staan de vaste planten die volgend jaar de basis moeten vormen van haar cottagetuin.

"Daarin mag heel veel, maar ik heb heel strikte regels over waar wel en waar niet. Christopher Lloyd van Great Dixter noemt het 'the dividing line between romantic disorder and complete chaos'. Het vergt een heel scherp oog en een voortdurende controle. Ik heb nog nooit zo'n grote tuin gehad, dus het is voor mij ook maar experimenteren. Je kunt een hoop kennis opdoen in drie jaar tuinbouwschool, maar je zult het toch in de praktijk moeten leren."

tuin

Te koop

  • ansichtkaarten van Trudy's werk
  • kleine originele cadeautjes
  • schetsboekjes en tekenbenodigdheden
  • antiquarische boeken over natuur en tekenkunst
  • en natuurlijk Trudy's originele werken

atelier